Címerünk

  1. Az önkormányzat jelképei, azok leírása

 

Az önkormányzat jelképei, mint a település múltjára utaló díszítő szimbólumok: a zászló, a címer és a logó.

 

Zászló:

a zászló színe fehér. Alakja téglalap. Közepén a község címere, alatta félkör alakban „Kántorjánosi” -  felirattal. A fekvő zászló rojtozata fehér, az álló zászló rojtozata arany színű.

A zászló grafikai ábrázolása Kántorjánosi Község Önkormányzat Képviselő-testületének Kántorjánosi Község jelképeiről és használatuk rendjéről szóló 3/2015.(I.28.) önkormányzati rendelet 1. számú melléklete szerint. 

 

Címer:

Álló csücskös talpú pajzs, kék mezejében arany pajzsláb választóvonalából kinövő stilizált, arany 2*6 ágú fa. Kísérő elemként került elhelyezésésre a búzakéve és a kard. Az arany búzakéve a fa tövéhez jobbról, míg balról az ezüst kard támaszkodik. A kard a nemesi közösségek általános jelképét tükrözi. A búzakéve a település gazdasági jellegére utal. A pajzsláb aranyszínű alsó harmadába került elhelyezésére három darab természetes színű kétlevelű iker meggy. Új motívumként került a címerképbe a meggy, amely a ma élő polgárok megélhetésének legfőbb forrása a községben.

A címer grafikai ábrázolása Kántorjánosi Község Önkormányzat Képviselő-testületének Kántorjánosi Község jelképeiről és használatuk rendjéről szóló 3/2015.(I.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklete szerint.

 

Kántorjánosi Község Önkormányzat Képviselő-testületének Kántorjánosi Község jelképeiről és használatuk rendjéről szóló 3/2015.(I.28.) önkormányzati rendelete