Kántorjánosi KSE

Kántorjánosi KSE

 

 Községünkben a sportéletaz elmúlt 30 év alatt egyáltalán nem fejlődött semmit. A sportpálya 40 éve van, egy volt földhordóhely helyén, amit a legkisebb eső is alkalmatlanná tesz a sportolásra. Az időnkénti labdarugáson kívül semmi féle sportélet nincs. Pedig a községben lenne rátermett fiatal, csak fell kellene kutatni és foglalkozni velük.

A fejlődése inkább az Úttöröknél, illetve az Úttörő csapatnál van.

Az Úttörők 1974-ben kis sportpályát létesítettek, de ez is csak átmenetileg odja meg a helyzetet a sport terén. Elhelyezése rossz és azon kívül nagyon kicsi.

MHSZ hosszú idő óta működik a községben, de ez se nagy eredménnyel dicsekedhetik. A céllövészeten kívül alig csinál valamit. Nincs a községben aki rendszeresen foglakozzon velük. A vezetők gyakran változnak és ilyenkor soká nincs gízdája.

 

Kántorjánosi csapatát az 1940-es években alapították. A club színei a piros és a kék. Kezdetben a Kántorjánosi Sportpályán öltözői létesítmény se volt. A játékosok saját költségükön oldották meg az idegenbeli mérkőzésekre való utazást. Traktorost fogadtak, aki vitte őket a mérközésre. A pálya mellett élő lakónál mosakodtak meg a bajnoki meccsek után. Sokáig a Járási osztályokban szerepeltek, amiből volt kettő Járási I. és Járási II. Többnyire a Járási I.-ben szerepeltek. Későbbiekben építettek egy öltözőt aminak az aljzata hajópadló volt az oldalai pedig funérlemez a tető pedig hullámpala. 1998-ban építettek egy modernebb öltözőt az előző szezon jó eredményének hatására, amelyben már fűtéstől kezdve meleg, hidegvíz hazai, vendég, bírói öltöző, zuhanyzó helyiség és wc is megtalálható volt. Az egyesület is újjá alakult Községi Sportegyesület néven. Az 1998/99-es szezonban a hetedosztályban a Mátészalkai körzetben 2. helyen végeztek. A következő esztendőben az 5. lett a csapat. A 2000/2001-es szezonban ismét dobogón végzett a csapat 3. lett, majd a következő szezonban 2. a rákövetkezőben pedig már bajnok lett a Kántorjánosi futball csapat.16 mérkőzésből 11-et nyert meg 4 döntetlen mellett csupán 1 vereség 71-27-es gólkülömbség volt a mérleg. Ennek eredményeképpen a csapat feljutott a megyei II.osztályba. Sajnos itt nem úgy jöttek az eredmények, így egy szezoni látogatást tettek a megyei II. osztályban és a következő évet már megint a megye III. osztályban kezdték meg. Ebben az évben pedig sereghajtók.

Ez időszakban nem ment túl jól az egyesületnek. A 2006/2007-es szezon a megye IV. osztályban szerepeltünk, ahol 12. lett a csapat 15-ből. A következő bajnoki szezonban dobogós lett a csapat 3. helyezett. A soron következő 2 szezont még a hetedosztályban töltötték, nem sok sikerrel, de a 2010/2011-es bajnokságot ismét a hatodosztályban fudballoztak, amiban sajnos csak egy fél szezont teljesítettük, mivel visszalépett a csapat a bajnokság további küzdelmeitől. Ezután 4 évnyi kihagyás következett a Kántorjánosi Községi Sportegyesület életében, A 2014/2015-ös bajnokságra ismét nevezett a csapat, ahol 13 csapatból 12-ik lett.